Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну чекають нові кризи

Субота, 4 лютого 2006, 10:41

Міністерство аграрної політики прогнозує поступове підвищення цін на цукор в 2006 році через різке зростання світових цін у січні на 150%, або на 300 доларів до 500 доларів за тонну цукру-сирцю з тростини.

Про це заявив у п'ятницю міністр аграрної політики Олександр Баранівський на прес-конференції в Полтаві.

"Було 200 доларів за тонну сирцю, стало 500... Ціна не буде стояти на місці, але немає підстав і для надзвичайного зростання. У нас є запас цукру, але не такий, як ми хотіли", - сказав Баранівський.

НОВИНИ ТаблоID

Він запевнив, що Мінагрополітики буде викидати на вітчизняний ринок запаси цукру з Аграрного фонду й державного резерву для стримування цін на цукор.

Баранівський також додав, що ціна на цукор у Росії вища, ніж в Україні, і Мінагрополітики буде ініціювати заборону вивезення дешевшого українського цукру.

"Щоб наш цукор не пішов за безцінь у Росію", - сказав Баранівський.

Він також не виключив підвищення цін на хліб в 2006 році через подорожчання енергоносіїв, насамперед - газу.

"Ціна зерна, за якою хлібопекарі закупили зерно для випічки хліба, була нижчою, ніж у попередні роки, і вона не вплине на підвищення цін на хліб. Виникають інші проблеми, наприклад ціна на газ. Раніше він був по одній ціні, тепер по інший, відповідно, підвищуються витрати, зарплата. Витрати будуть збільшуватися " - сказав Баранівський.

Він додав, що в цій ситуації право обласної держадміністрації - розглядати калькуляцію щодо кожного хлібозаводу й регулювати рівень рентабельності на продукцію для стримування цін.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...