Литвин натякнув Ющенку на неадекватність?

Понеділок, 6 лютого 2006, 11:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заперечує інформацію, що він задіяний у схемах Кремля в Україні.

"Я не хотів би реагувати на таку нісенітницю. Я їжджу до Москви не для того, аби прогулятись, а для того, щоб зустрітись з вищими державними чинниками Росії і провести переговори. В тому числі відносно парламентської співпраці стосунків наших на державному рівні", - заявив Литвин у неділю на каналі НТН.

Стосовно того, чи правильно було відправляти уряд у відставку, Литвин заявив, що це була "підтримка уряду покаранням".

"Чому? - Щоб уряд зрозумів, що він повинен відповідати за виконання тих рішень, які приймає ВР України. І не дивитись ні на кого, а спільно працювати з ВР України", - зазначив Литвин. .

"І друге. Я думаю, уряд повинен зрозуміти, що в нас в Україні має бути один уряд. Не може бути уряду в "Секретаріаті в Президента", і не може бути уряду в "Раді Національної Безпеки і Оборони", - додав він.

"І нарешті, третє. Уряд, отримавши попередження від ВР України, повинен був зайняти принципову державну позицію при проведенні переговорів з РФ щодо підписання угод в газовій сфері", - підкреслив Литвин.

НОВИНИ ТаблоID

На питання, чи перебрала Верховна Рада ініціативу з рук президента, Литвин відповів, що вона її не віддавала.

"ВР її не випускала, цієї ініціативи, з своїх рук. Особливо, коли вона вимушена була взяти цю ініціативу, тобто, відповідальність за країну в листопаді-грудні 2004 року. Коли не діяли інститути влади, окрім ВР України. Отоді ми приймали рішення, знову ж таки, політико-правового характеру", - зазначив він.

Литвин також відзначив, що натомість інші представники влади "починають висовувати тези, що треба розігнати ВР, ну це рівнозначно тому, що взяти роль, зігнати український народ, що вона не відповідає настроям, що це п’ята колона і таке інше".

"Це від неадекватного сприйняття ролі і призначення державних інституцій. Це на словах розмова про демократію, а на практиці це демонстрація кондового такого підходу, що я начальник, а всі інші мають бути дурнями", - зазначив голова ВР.

Як відомо, з різкою критикою дій парламенту останнім часом виступав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News