Через сніданок з Януковичем припинять показувати російські канали?

Вівторок, 7 лютого 2006, 16:33

Діяльність деяких російських каналів суперечить українському виборчому законодавству і є втручанням у процес виборів.

Про це заявили у вівторок члени Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів, передає Ліга.

На думку експертів, демонстрація політичної реклами однієї політичної сили і відверта антиреклама іншої в прямому ефірі програми новин іноземного каналу - це порушення чинного виборчого законодавства, а також втручання у виборчий процес.

Голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев вважає, що було б доцільно призупинити діяльність таких іноземних каналів у кабельній мережі України на час виборчої кампанії-2006.

НОВИНИ ТаблоID

Експертний висновок щодо такої діяльності телеканалів сусідніх держав буде найближчим часом направлено для розгляду в ЦВК і, можливо, судові органи.

За словами експертів, таким каналом є "РТР-планета", де в одному з новинних сюжетів про Україну нещодавно був продемонстрований уривок з передвиборчого ролика Партії регіонів.

Сюжет був зроблений з нагоди сніданку Януковича з журналістами. Починався він так: "У штабі Януковича з холодами борються по-своєму: на столі - полуниця, квіти і мікрофони. Закусуючи печивом, Віктор Янукович пояснив журналістам, чому у своїй перемозі на виборах він не сумнівається".

Наприкінці матеріалу був показаний уривок з рекламного ролика Партії регіонів.

Перед цим матеріалом йшов сюжет, приводом для якого послужила презентація передвиборчої програми НСНУ. Основні діючі особи – Роман Безсмертний, Юрій Єхануров і Ольга Герасим'юк, яка вела захід, були показані зі спини.

Про програму партії не було сказано нічого, а голос за кадром, де показували кулуарну товкотнечу, в якій були видні тільки спини і голови, сказав, що Єханурову зіпсували настрій журналісти, які "запитали його про газ".

Серед експертів, що беруть участь у створенні Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів є голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, член Центральної виборчої комісії Андрій Магера, голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News