На вибори не вистачає грошей. У Ющенка вимагають відповіді

Вівторок, 7 лютого 2006, 20:17

Центрвиборчкому не вистачає грошей на проведення виборів до місцевих органів влади, заявив керівник ЦВК Ярослав Давидович.

Вину за подорожчання кампанії він покладає на депутатів, які ухвалили закон про місцеві вибори, не привівши його у відповідність до закону про вибори парламентські.

НОВИНИ ТаблоID

За його словами, тепер додаткові 42 мільйони гривень потрібно на дублікат виборчих списків, реєстрацію дільничних комісій та агітацію у медіа за державний кошт.

Загалом передвиборча кампанія коштуватиме Україні понад 800 мільйонів гривень.

"Копійка до копійки складає гроші. Ні в якому разі вони не обійдуться дорожче. Некоректно рахувати. Адже покупна спроможність гривні, кажуть, не змінилося, але ціни зросли на папір, на послуги – транспортні, бензин у скільки подорожчав", - зазначив Давидович.

За його словами, поки так і не почали працювати окружкоми. Із 225 виборчих округів в Україні до роботи готові лише 5.

Інші не мають або приміщення, або голови, або техніки. Давидович у невиконанні законів звинувачує місцеву владу і збирається про це доповісти прем’єр-міністру та президенту.

"Це не є адмінресурс, сьогодні сказано, що влада повинна забезпечити приміщеннями, обладнаннями, телефонними апаратами і все. Я не прошу сьогодні владу допомагати мені вибори організовувати, ми свою роботу самі зробимо, але те, що за ними закріплено - сьогодні з них потрібно питати і щоб вони відповідали", - сказав він.

ICTV, 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...