Тарута прикупить трохи Сицилії і Швейцарії

Середа, 8 лютого 2006, 10:30

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) збирається придбати 50% акцій швейцарського металотрейдера Duferco International Trading Holding і 50% сицилійського меткомбінату Giammoro.

Про це в середу повідомляє газета "Комерсант Україна".

За словами віце-президента ІСД Володимира Кравця, корпорація має намір витратити на придбання більш $3,5 млрд.

"Можливо, покупцем буде не безпосередньо ІСД, а Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, що нами контролюється", – сказав Кравець.

Експерти відзначають, що ця угода дозволить ІСД стати найбільшим металотрейдером у Східній Європі і збільшити постачання своєї продукції на європейський ринок понад установлені квоти.

Також експерти пояснюють необхідність купівлі акцій європейських металотрейдерів тим, що це дозволить обійти введені в країнах Євросоюзу торговельні заборони на український метал.

"Сьогодні в Європі існують квоти на постачання металу з України, з початку року Україна уже вибрала ці квоти на 15 відсотків. У випадку ж придбання активів у Європі наші меткомбінати можуть поставляти на них свою продукцію, допрацьовувати за якістю і продавати на європейському ринку, де дуже високі ціни на метал. Тому експансія українських металургів на європейський ринок продовжиться", - пояснив директор консалтингової компанії 'Інеко-Інвест' Олег Морква.

Як відомо, власником ІСД є бізнесмен Сергій Тарута.

НОВИНИ ТаблоID

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" контролює ВАТ "Алчевський меткомбінат", Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, Краматорський металургійний комбінат, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод, Пантелеймоновський вогнетривкий завод, металургійні комбінати Dunaferr і DAM Steel в Угорщині, Huta Czestochowa у Польщі.

Річний оборот компанії складає $3,5 млрд.

Компанія Duferco є одним з найбільших у світі трейдерів металопродукції, що продає до 25 млн. т сталі в рік. Оборот корпорації в 2005 році склав $5,491 млрд. Володіє компанією італійський бізнесмен Бруно Болфов.

Сицилійський меткомбінат Giammoro даних про себе не розкриває.

нагадаємо, що торік ІСД і Duferco підписали угоду про створення єдиної торговельної мережі для реалізації металопродукції, а також спільно придбали меткомбінат Dunaferr в Угорщині.

У червні 2005 року ІСД і Duferco домовилися про створення спільного підприємства з виробництва сталі на базі Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського і прокатного заводу Giammoro.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування