Головатий не відповідатиме за екстаз

Середа, 8 лютого 2006, 16:53

Виступи міністра юстиції Сергія Головатого на кількох телеканалах, в яких він висловлювався проти рішення Верховної Ради відправити уряд Юрія Єханурова у відставку, не є передвиборчої агітацією.

Таке рішення ухвалив Вищий адміністративний суд, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

"Головатий давав свою суб‘єктивну оцінку позиції окремих депутатів та фракцій чинного складу Верховної Ради, яку вони займали під час ухвалення зазначеної постанови про відставку уряду, не торкаючись теми майбутнього виборчого процесу", - цитує рішення суду прес-служба.

НОВИНИ ТаблоID

Суд також вирішив, що це свідчить про відсутність у діях міністра "мети спонукань виборців голосувати за або проти суб‘єктів виборчого процесу, що не дає підстав для висновку про наявність у даному випадку передвиборчої агітації".

Як зазначається у повідомленні, скарги на висловлювання Головатого подав “Опозиційний блок НЕ ТАК!". У них стверджувалося, що міністр порушив норми закону про вибори депутатів в частині ведення передвиборчої агітації.

Прес-служба нагадує, що 10 січня на одному з телеканалів Головатий заявив, що прем’єр Юрій Єхануров після рішення парламенту про його відставку залишається на своїй посаді.

"Для чого був ось цей спектакль і оцей екстаз злиття парламентських фракцій, очолюваних Тимошенко, Кравчуком...", - сказав тоді він.

Того ж дня на іншому телеканалі міністр сказав, що у парламенті "утворився антиющенківський альянс в особі фракції комуністів..., БЮТ..., "есдеків"..., Литвина особливо, який диригував всім цим процесом, і фракції Януковича".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування