Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка затягають по судах

Четвер, 2 березня 2006, 11:21

Якщо міністр внутрішніх справ Юрій Луценко привселюдно не вибачитися перед керівником Центрального штабу Партії регіонів Євгеном Кушнарьовим за звинувачення на його адресу, він подасть на нього до суду.

Про це Кушнарьов заявив у четвер на прес-конференції в Харкові, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Луценко протягом року вів проти мене широкомасштабну кампанію репресій і дискредитації мене як людини і політика", – заявив Кушнарьов, зазначивши, що "ніхто не сміє" його "огульно звинувачувати у злодійстві".

При цьому політик пообіцяв звернутися до суду, якщо Луценко не вибачиться перед ним до 6 березня.

Кушнарьов повідомив, що його адвокати будуть ініціювати порушення кримінальної справи щодо Луценка за фактом перевищення міністром службових повноважень і розголошення матеріалів слідства.

Як відомо, Луценко у своїх заявах звинувачував Кушнарьова в численних зловживаннях під час його перебування на посаді губернатора Харківщини, зокрема, у незаконних витратах бюджетних коштів.

***

Водночас, кандидат у депутати від Блоку Юлії Тимошенко Руслан Лук’янчук подав позов до суду на Луценка про захист честі та гідності.

За словами Лук’янчука, інформація про його перебування на підписці про невиїзд, оприлюднена Луценком, "абсолютно не відповідає дійсності і мусить бути негайно спростована".

"Ця інформацію свідчить про незадовільну інформованість міністра МВС, або ж, носить свідомий та відверто провокаційний характер", - сказано у заяві БЮТ, поширеній його прес-службою у четвер.

Прес-служба наголошує, що Лук’янчука, "активного учасника руху протесту "Україну без Кучми!” було незаконно заарештовано біля партійного офісу "Батьківщини” 13 вересня 2002 р. за сфабрикованими звинуваченнями".

За даними БЮТ, постановою Броварського міськрайонного суду Київської області від 23 червня 2005 року кримінальну справу про обвинувачення Лук’янчука закрито в зв’язку із відмовою прокурора від обвинувачення.

Водночас, як йдеться у повідомленні прес-служби Слов’янської партії, Печерський суд Києва визнав дії Луценка щодо оголошення списків засуджених кандидатів від Блоку "За Союз" неправомірними і зобов'язав утримуватися від подібних дій надалі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування