Завдяки Росії українці питимуть домашнє молоко

Неділя, 5 березня 2006, 00:24

Міністр аграрної політики Олександр Баранівський допускає, що Російська Федерація розширить список заводів, які допущені на її ринок молочної продукції.

Про це він заявив журналістам у суботу в Дніпропетровську.

"Але я не хочу робити поспішних висновків. Позавчора 3 заводи, учора 3 заводи. З понеділка подивимося, як будемо рухатися далі", - сказав міністр.

Однак за його словами, ще рано говорити про те, що тільки ці 6 виробників сирів будуть основними постачальниками сирів на російський ринок.

За словами міністра, російські експерти наполягають на тому, щоб продукція, що поставляється на їхній ринок, була зроблена з молока, одержуваного на великих молочних комплексах.

У такому випадку на український ринок буде поставлятися в основному продукція з молока, що здобувається в приватних підприємців або в сільських жителів.

Баранівський підтвердив, що українська сторона також має намір провести інспекцію в Росії на предмет виробництва продукції, виробленої в Росії.

Міністр відзначив, що українська ветеринарна служба ухвалила рішення щодо припинення надходжень м'яса з Аргентини й Бразилії через те, що в цих країнах був виявлений ящур.

За його словами, Україна також має намір посилити обмеження поставок м'ясної продукції з Польщі й Білорусії, а на українсько-польському кордоні стоїть 3-4-кілометрова черга з м'ясом із Польщі.

За словами міністра, всі обвинувачення в ЗМІ про його провину в м'ясо-молочному конфлікті між Україною й Росією, це ні що інше, як замовні політичні матеріали передвиборної кампанії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування