Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція в Білорусі готує свій Майдан?

Понеділок, 6 березня 2006, 16:07

Кандидат у президенти Білорусії Олександр Козулін закликав тих виборців, які проголосують 19 березня проти нинішнього президента Олександра Лукашенка, вийти на вулиці з мирною демонстрацією.

"Білорусія в будь-якому випадку повстане проти свого диктатора", - заявив Козулін на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він зазначив, що на сьогоднішній день, за офіційним результатом опитувань, Лукашенко набирає близько 70% голосів.

Разом з тим, за його словами, після "прориву інформаційної блокади" з боку інших кандидатів у президенти, у тому числі опозиційних, в останній місяць рейтинг Лукашенка "катастрофічно падає".

За словами Козуліна, на сьогоднішній день, за неофіційними даними опитувань, реальна підтримка Лукашенка складає максимум 30%.

Сам Козулін заявив, що він є "не опозицією, а альтернативою чинної влади, яка однозначно прийде їй на зміну".

Коментуючи можливість об'єднання з іншим опозиційним кандидатом Олександром Мілінкевичем, Козулін заявив, що сьогодні "є міф про єдиного кандидата".

"Я - людина перемоги, людина результату, я не можу примикати до тієї опозиції, яка є віртуальною і яка йде від поразки до поразки", - заявив він, додавши:

"Я не проти будь-якого об'єднання, але не віртуального, не заради боротьби, а заради досягнення результату".

Козулін також підкреслив, що "сьогодні неважливо, хто стане президентом - Козулін або Мілінкевич, сьогодні важливо, щоб президентом не став Лукашенко".

Говорячи про ініціативу вийти на вулиці в день голосування, він заявив про можливі провокації. Він закликав співвітчизників "у жодному разі не вступати в силовий конфлікт із правоохоронними органами".

"Ми повинні протиставити грубій сваволі, грубій силі духовність і розуміння того, що народ є хазяїном своєї країни, а не якийсь найнятий чиновник, тим більше з колгоспу", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...