Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не знає фігуру Мельниченка

Вівторок, 7 березня 2006, 10:54

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що після виборів проблема політреформи перестане бути актуальною.

"Після 26 березня про цю проблему ніхто не буде говорити, тому що накриють інші проблеми", - сказав Литвин в інтерв'ю журналові "Коммерсант-влаcть".

"Треба просто навчитися жити. У нас кожний починає говорити, що в нього мало повноважень. У нас ці розмови йдуть з 1991 року. А треба навчитися розумно розпоряджатися повноваженнями, які є", - додав він.

Також Литвин вважає, що заклики ввійти до складу ЄС і зробити російську мову другою державною не будуть реалізовані.

"Ви ж прекрасно розумієте, що, як би ми не стукали в двері ЄС, нам за цими дверима пропонують розвивати відносини по лінії сусідства. Потрібно направити енергію на те, щоб підвищувати стандарти нашого життя. Якщо цього не робити, а направляти всю енергію, щоб доводити нашу європейськість, перспектив не буде", - відзначив він.

"Що ж стосується російської мови, то оскільки про цю проблему усі говорять, потрібно зробити головний висновок: вона є. Одні пропонують узагалі витиснути російську мову, інші - надати їй статус другої державної. Я такий лобовий підхід і з однієї і з іншої сторони вважаю неприйнятним", - сказав Литвин.

На думку Литвина, потрібно зафіксувати, що російська мова не може вважатися мовою національних меншин, тому що не можна говорити про те, що росіяни в Україні - нацменшина.

"Історично склалося так, що в нашій країні розвивалася двомовність. І вона буде. Політикам потрібно запропонувати вчинити в такий спосіб: разом провести серйозну розмову про мовну проблему після виборчої кампанії. Давайте не будемо зараз спекулювати на цій темі. Її, як правило, піднімають люди, які дуже погано говорять і російською, і українською, я вже не говорю про інші. Цю розмову потрібно провести після виборів", - сказав Литвин.

На питання про скандал навколо справи Гонгадзе й обвинувачень Миколи Мельниченка, що Литвин причетний до вбивства, спікер відповів: "Ви ж, коли ставите це питання, прекрасно розумієте, що це дурниця".

"Для мене це питання вже не може бути неприємним, хоча, звичайно, приємного тут мало. З 2000 року в душі усе вигоріло. Останні події, що відбувалися в Україні, показали, що це абсурд. Коли приносять так звані записи на чіпах, які були випущені в 2002 році, а події, як відомо, датуються 2000-м,- про що говорити? Немає необхідності відповідати - усі переконалися в цьому абсурді", - сказав Литвин.

На питання, що він думає про фігуру Мельниченка, Литвин сказав: " Я не знаю такої фігури".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування