Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попереджає про розлад психіки

Четвер, 9 березня 2006, 13:16

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що ситуація в країні після виборів стане "набагато гіршою в економічному, політичному та морально-психологічному плані".

Про це він заявив у Донецьку, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Тому, за словами Литвина, потрібно "шукати те, що консолідує Україну".

Голова ВР критично оцінив висловлювання про можливість розбудови України на принципах федералізму.

"Вести розмову про федералізм – це розшматувати країну. Потрібно будувати унітарну децентралізацію, насамперед у формуванні бюджету", - вважає Литвин.

На його переконання, головне після виборів – "зберегти керованість країни та пройти черговий етап налагодження державного механізму".

Торкаючись питання про формування коаліції у новій Верховній Раді, Литвин зазначив, що її "треба створювати під програми, принципи та пріоритети".

Прогнозуючи результати виборів, Литвин висловив побоювання, що за існуючої системи виборів не всі регіони будуть адекватно представлені у новому парламенті через недосконалість виборчого законодавства.

Водночас серед позитивів пропорційної системи Литвин виокремив тенденцію до прискорення політичного структурування суспільства. Так, за його прогнозом, після виборів "залишиться близько 22 партій із 127".

Спікер парламенту вважає необхідним доукомплектувати дільничні комісії за допомогою органів місцевого самоврядування, щоб провести вибори на належному рівні, а також виділити додаткові бюджетні кошти на їх діяльність.

Він також висловився за те, щоб у день проведення виборів члени комісій отримали можливість проголосувати за місцем роботи. "Необхідно зробити все, щоб вибори відбулись", - наголосив Литвин.

Він також висловився за необхідність перегляду держбюджету з урахуванням нових цін на енергоносії, наведення ладу у тарифній політиці із визначенням єдиного державного підходу та врахуванням місцевих особливостей.

Спікер парламенту також висловився за прийняття на державному рівні рішення про кардинальну реформу житлово-комунальної сфери.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування