Янукович виставив Ющенку умову, щоб реанімувати КС

Середа, 5 квітня 2006, 16:34

Фракція Партії регіонів підтримає питання приведення до присяги суддів Конституційного Суду тільки у тому випадку, якщо президент Віктор Ющенко дасть чіткі гарантії непроведення ревізії політичної реформи.

Про це заявив голова політвиконкому Партії регіонів Володимир Рибак, коментуючи заяву радника президента Миколи Полудьонного щодо можливого проведення позачергового засідання парламенту для приведення до присяги суддів КС.

Рибак зазначив, що Конституція України надає можливість проведення такого позачергового засідання парламенту. За його словами, проблема полягає у тому, чи потрібно таке засідання проводити.

"Для чого дратувати суспільство?" – зауважив депутат.

За його словами, парламент не дозволив привести суддів до присяги у вівторок в парламенті тільки тому, що ряд політичних сил побоюється, що влада хоче провести ревізію змін до Конституції, які набули чинності з 1 січня 2006 року.

Він зазначив, що саме тому вчора фракція "Регіони України" блокувала трибуну ВР.

Рибак наголосив, що фракція підтримала б приведення суддів до присяги в тому випадку, коли б президент Віктор Ющенко дав чіткі гарантії, що він не матиме намірів ревізувати політреформу.

За його словами, президент міг би укласти з політичними силами відповідний меморандум.

Проте Рибак одразу ж додав, що такий крок навряд чи сприймався б серйозно, оскільки вже є приклади, коли домовленості не виконуються, незважаючи на підписані документи.

Він підкреслив, що у випадку, коли легітимність політичної реформи буде поставлено під сумнів, легітимність президента Віктора Ющенка також автоматично буде поставлена під сумнів, оскільки ці рішення приймалися одночасно.

Рибак наголосив, що коли виникне питання щодо проведення позачергового засідання ВР, фракція "Регіони України" прийме рішення з приводу того, чи підтримуватиме вона питання про приведення до присяги суддів КС.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування