Тимошенко і Мороз ігнорують рішення "Нашої України", бо вона відмовилась від коаліції?

Четвер, 6 квітня 2006, 14:25

Блок Юлії Тимошенко та Соцпартія розцінюють протокол про наміри створення коаліції, розроблений штабом "Нашої України", як відмову від підписання узгодженого меморандуму.

Про це заявили лідери БЮТ та СПУ Юлія Тимошенко та Олександр Мороз на спільній прес-конференції у четвер, зачитавши текст звернення до президента.

"Одержаний від політради "Нашої України" протокол... сприймається нами як ще одне підтвердження зволікання, як фактична відмова від підписання узгодженого меморандуму", - сказано у документі.

Лідери БЮТ та СПУ також розцінюють одержаний від "Нашої України" документ як чергове затягування часу на шляху до створення демократичної коаліції.

"Нам абсолютно незрозуміло, чому сьогодні настав рівно десятий день з моменту завершення голосування... і жодного реального кроку не зроблено на зустріч коаліції", - сказала Тимошенко.

"Я вважаю, і тут ми згодні з Олександром Морозом, що це є втратою можливостей і поновленням ризиків, що така коаліція не зможе народитися через абсолютно не прогнозовані на сьогоднішній день обставини", - додала вона.

Як також йдеться у документі, "зволікання зі створенням коаліції... є наслідком невизначеності керівництва Блоку "Наша Україна".

Також Тимошенко зазначила, що вважає меморандум, запропонований БЮТ та СПУ, єдиним справжнім документом для утворення коаліції і ігнорує будь-які протоколи, ухвалені "Нашою Україною".

"Ми ігноруємо будь-які протоколи і очікуємо, поки "Наша Україна" поставить підписи під справжнім меморандумом, під яким готові підписатися ми", - сказала вона.

Тимошенко і Мороз у присутності журналістів підписали документ. При цьому лідер БЮТ висловила сподівання, що "президент з відповіддю не зволікатиме".

"Ми сподіваємося отримати цю відповідь якомога швидше і краще у вигляді фактичного підпису меморандуму. Тому що, мені здається, якщо буде втрачено час і ту конфігурацію, яку сьогодні подаровано Господом Богом народу, в тому числі і президенту, ситуація може змінитися через не передбачувані обставини і події. Пізно буде волосся на голові рвати", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування