Янукович просить створити з ним "універсальну" коаліцію

Четвер, 6 квітня 2006, 18:05

Лідер Партії регіонів заявляє про необхідність створення в парламенті "універсальної" коаліції і вважає створення помаранчевої коаліції помилкою.

"Навіть після заяв партії влади про те, що вона готова до створення помаранчевої коаліції, ми залишаємося з переконанням, що потрібно рухатися убік створення універсальної коаліції, тобто такої, котра максимально врахує настрої, що переважають в суспільстві", - сказав Янукович, повідомляє його прес-служба.

На його думку, відродження "майданної команди" – це повторення помилки 2005 року в найгіршому її варіанті".

"Невже гіркий досвід правління цієї команди, що ліг важким тягарем на всю країну так нічому і не навчив владну верхівку?", - заявив Янукович.

"Ми сьогодні повинні просуватися у бік створення дієздатної парламентської більшості. А від усіх майданних анахронізмів потрібно рятуватися. Україну чекає катастрофа, якщо її політичні еліти не поставлять інтереси країни вище кар'єрних амбіцій і вузьких упереджень", - заявив Янукович.

Він також сказав, що Партія регіонів не буде брати участі у формуванні уряду, якщо не буде реалізована її економічна стратегія.

"Керівні посади в уряді й у парламенті цікавлять Партію регіонів лише настільки, наскільки правильне розміщення кадрів буде сприяти швидкій реалізації стратегії економічного розвитку України", - сказав Янукович.

"У противному випадку, ми просто не будемо брати участь у створенні коаліції, оскільки присутність у ній без гарантій виконання передвиборних обіцянок є для нас умовою неприйнятною", - додав він.

Водночас, Янукович заявив, що його політична сила готова працювати в опозиції.

"Однак пояснити це суспільству буде непросто тому, що виборці привели в парламент найчисленнішу фракцію в надії на реальні зміни в зовнішній і внутрішній політиці України. Навряд чи їх задовольнять пояснення з приводу того, що це вдасться зробити винятково силами колишньої помаранчевої команди", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування