Омельченко упирається, щоб не віддати крісло Черновецькому

П'ятниця, 7 квітня 2006, 12:19

Шевченківський суд Києва почав розгляд позову кандидата в мери Києва Олександра Омельченка до київського міськтервибрчкому і кандидата Леоніда Черновецького про скасування результатів виборів мера столиці.

Як повідомив у ході засідання суду представник позивача Олег Малиєвський, Омельченко просить суд припинити дію постанови київського міського тервиборчкому від 4 квітня про результати виборів мера столиці.

Також він просить заборонити приймати рішення про реєстрацію Черновецького як київського міського голови.

У свою чергу, представник Черновецького Іван Колесник вважає, що клопотання представників Омельченка безпідставне. "Воно (клопотання позивача) - безпідставне", - підкреслив Колісник.

Сам Омельченко вважає, що тервиборчком здійснив порушення, коли оприлюднив результати виборів мера Києва в момент, коли було порушено кримінальну справу за фактами порушень, допущених під час виборчої кампанії.

"Були допущені порушення, тому що комісія не могла оприлюднювати (результати виборів київського міського голови) у той час, коли була порушена кримінальна справа", - заявив він в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

Омельченко нагадав, що кримінальна справа за фактом підкупу виборців була порушена київською прокуратурою, однак потім припинена Генпрокуратурою.

Зараз справа знаходиться в Печерському суді для розгляду правомірності призупинення Генпрокуратурою розгляду кримінальної справи, відзначив Омельченко.

За його словами, "це рідкий випадок, що тервиборчком двічі приймав рішення до половини четвертого ночі - як щодо виборів міського голови, так і щодо депутатів Київради".

"Тому будемо чекати правосуддя", - заявив Омельченко і відзначив, що на сьогоднішній день він є офіційною посадовою особою - головою Київської міськадміністрації.

"Я направив президенту, главі уряду, органам прокуратури, СБУ, міністру внутрішніх справ повну, об'єктивну і реальну ситуацію, що була до виборів, під час виборів і після виборів", - повідомив Омельченко.

За його словами, на сьогоднішній день він ще не одержав відповіді, однак висловив сподівання, що його подання "знаходяться в стані розгляду".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування