Верховний суд відмовився реабілітувати жертв Кучми

П'ятниця, 7 квітня 2006, 13:20

Верховний суд не знайшов підстав для перегляду вироку, винесеного Голосіївським судом Києва учасникам масових безладь 9 березня 2001 року поряд із адміністрацією президента.

Таке рішення було прийнято в п'ятницю на спільному засіданні військової кримінальної колегії ВСУ, що розглядала подання Генпрокуратури і клопотання адвокатів засуджених на перегляд рішення суду.

Так, зокрема, у представленні відзначалося, що Голосіївский суд "однобоко і упереджено" поставився до розгляду матеріалів кримінальної справи, порушивши при цьому, на думку авторів подання, норми Кримінального і Кримінально-процесуального кодексу.

Верховний суд не знайшов підстав і законних причин для перегляду даної справи, залишивши таким чином вирок Голосіївського суду в силі.

9 березня 2001 року в Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і міліцією.

Були затримані більше 200 осіб, частину з них попереджено і відпущено, деякі оштрафовані, частина відбула адміністративне покарання.

За офіційними даними, постраждали 34 представника міліції.

Крім того, у лікарні столиці зверталися по допомогу близько 60 осіб цивільного населення, потерпілих у ході акцій. СБУ порушила кримінальну справу за фактом масових безладь.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування