Луценко поставить "злодіїв у законі" поза законом?

Субота, 8 квітня 2006, 14:58

МВС України вважає за доцільне прийняття закону, яким буде передбачатися кримінальна відповідальність "за злодійство в законі".

Таку думку в суботу на прес-конференції висловив начальник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Сергій Корніч.

"Я вважаю, що на території України не повинно бути злодіїв у законі", - сказав Корніч. За його словами, прийняття такого закону "допоможе залишати територію України".

Разом з тим він відзначив, що введення в Кримінальний кодекс Грузії статті про кримінальну відповідальність за злодійство в законі стало "показовим прикладом".

8 березня в Києві, за словами Корніча, були затримані 5 членів організованого злочинного угруповання - грузини за національністю, на рахунку яких розбійні крадіжки.

Серед них був затриманий брат всеукраїнського авторитета Антимоса. "Робота з виведення цієї нечесті продовжується", - додав він.

У Кримінальному кодексі Грузії ст.223 "Членство злодійського світу. Злодійство в законі" карається позбавленням волі терміном від 3 до 8 років, штрафом або без нього, і злодійство в законі - позбавленням волі терміном від 5 до 10 років і також штрафом або без нього.

Ця стаття в Кримінальному кодексі Грузії була прийнята в грудні минулого року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування