Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСЛЯ ЗУСТРІЧІ З ЮЩЕНКОМ ЧЕЙНІ ЗВИНУВАТИВ РОСІЮ В ШАНТАЖІ

Четвер, 4 травня 2006, 19:48

Віце-президент США Дік Чейні звинувачує Росію у гальмуванні демократії і спробах шантажувати своїх сусідів, погрожуючи перервати постачання енергоносіїв.

Про це він заявив у четвер у Вільнюсі, виступаючи на міжнародної конференції "Спільне бачення сусідства".

"Це не служить законним інтересам, коли нафта і газ стають засобом тиску і шантажу, чи з допомогою маніпулювання постачань, чи спроб монополізувати траспортування. І ніхто не може виправдати акцій, які підривають територіальну цілісність сусіда чи втручаються в демократичні процеси", - сказав Чейні.

Він однак додав, що ніхто не вірить, що Росія приречена на те, щоб бути ворогом.

За словами Чейні, коли Росія буде проводити самміт Великої Вісімки у Санкт-Петербурзі в липні, західні лідери будуть наголошувати на тому, що Росія лише матиме зиск від міцних і стабільних демократій на своєму порозі, і що їй немає чого боятися.

Як повідомлялося, Чейні у четвер мав cніданок з президентом України Віктором Ющенком. Ющенко також виступав на конференції.


У той же час організатори форуму президент Литви Валдас Адамкус і Польщі Лех Качинський не погодилися з думкою, що форум у Вільнюсі носив антиросійську спрямованість.

За їхніми словами, форум повинен сприяти досягненню такої мети, щоб політичні, економічні і соціальні реформи допомогли створити єдину, мирну і вільну Європу.

Разом з тим, президенти дев'яти держав регіонів Балтійського і Чорного морів та інших учасників конференції закликали використовувати всі можливості для розширення простору демократії.

"Закликаємо цілком використовувати й удосконалювати можливості політики Європейського сусідства на користь демократичних держав, що розвиваються", - говориться в підсумковій заяві за підсумками наради.

"Інтерфакс-Україна", Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування