Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ДУМАЄ, ЧИ НЕ ВИЙТИ З СНД

Четвер, 4 травня 2006, 20:02

Україна вивчає доцільність перебування у складі Співдружності незалежних держав.

Про це заявив у четвер журналістам у Москві перший заступник глави МЗС України Володимир Огризко.

"Ми дійсно аналізуємо те, у яких організаціях ми перебуваємо, багато ми чи мало платимо, який ефект, і тому в рамках оптимізації нашої участі в організаціях ми будемо аналізувати плюси і мінуси участі в тому числі й у СНД", - сказав Огризко.

"Ми розчаровані, що СНД все більше втрачає привабливість тим, що зі структури, яка займається справою, стає структурою, що займається розмовами", - підкреслив Огризко.

За його словами, президент Віктор Ющенко вносив п'ять конкретних пропозицій у рамках СНД, але жодна з них не одержала розвитку у виконавчих структурах організації.

"Виникає питання, для чого потрібна ця оболонка - для справи, або нам потрібний клуб?" - відзначив український дипломат.

Відповідаючи на питання про те, чи необхідний буде вихід з СНД у випадку вступу України в НАТО, Огризко підкреслив, що прагнення Києва в альянс - необоротний процес.

"Україна знаходиться на початку шляху в цю організацію. Коли ми будемо готові до вступу в альянс, тоді ми і подумаємо, у яких структурах нам залишатися", - сказав Огризко.

У той же час, Секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах у четвер заявив, що СНД вже втратила свій економічний зміст.

"СНД практично утратила уже свій економічний зміст. Прийнято сотні документів у рамках СНД, які не виконуються. У тому числі не довершена процедура формування зони вільної торгівлі й угода, яку було підписано 10 років тому між державами (про зону вільної торгівлі) до сьогоднішнього дня не ратифікована Державною Думою Росії", - сказав він.

На його думку, Співдружність перетворилося в "консультативний політичний орган". "Це теж непогано, коли глави держав, керівники урядів збираються, ведуть дискусії, діалог, вирішують питання", - відзначив він.

Разом з тим представник президента в Кабінеті міністрів Борис Безпалий заявив, що питання про вихід зі СНД поки "не є актуальним".

"Аналізувати ситуацію - це цілком нормально, нова українська влада аналізує всі свої кроки, причому робить це ретельно і виважено", - сказав Безпалий в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування