Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію змусять платити за флот у п'ять разів більше?

П'ятниця, 5 травня 2006, 09:46

Тема підвищення орендної плати по Чорноморському флоту Росії буде піднята після інвентаризації об'єктів російських моряків.

Таку думку висловив перший заступник МЗС України Володимир Огризко в четвер у Москві після засідання україно-російському комісії з даного питання.

"Зараз необхідно навести порядок і провести інвентаризацію (об'єктів ЧФ РФ), а тоді можна і перейти до наступного етапу", - сказав Огризко.

"Якщо ми переходимо на ринкові основи в наших відносинах, то вони повинні стосуватися всіх аспектів наших зв'язків", - відзначив український представник.

"Важко погодитися з тим, що ринкова ціна на газ може бути, а по землі - ні", - підкреслив Огризко.

"Є певні розрахунки наших фахівців, у яких говориться, що вартість оренди може бути в п'ять разів вище, ніж та, про яку ми зараз говоримо щодо Чорноморського флоту", - додав заступник глави МЗС.

Він підкреслив, що після інвентаризації виникнуть об'єкти, що не входять у додатки 2 і 3 до базового договору про статус ЧФ РФ від 1997 року, і "за це потрібно якось платити і не із сьогоднішнього дня, а відтоді, як вони використовуються російською стороною".

За його словами, українська сторона не впевнена, що Чорноморський флот РФ припинив практику суборенди.

"Ми говорили про те, що були порушення, які були зафіксовані, і одне з цих порушень - надання об'єктів у суборенду, після чого пішла заява командування Чорноморського флоту про те, що вона буде припинена. Я зараз не готовий сказати, чи припинена вона дійсно", - сказав Огризко.

За його словами, у ході засідання російсько-української підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ було прийняте рішення про те, що наступне засідання пройде в Севастополі.

"Ми хотіли б, щоб російські колеги побували на об'єктах і це допоможе вирішити нам багато проблем і перевірити, чи закінчилася практика суборенди", - сказав Огризко.

Він повідомив, що сторони домовилися активізувати зустрічі робочих груп у рамках підкомісії в травні-червні для того, щоб чергове засідання підкомісії відбулося в липні-серпні.

Крім того, як заявив Огризко, українська сторона наполягає на тому, щоб інвентаризація об'єктів ЧФ проходила на основі законодавства України, оскільки Київ виходить з того, що в Росії діє російське законодавство з питань інвентаризації і власності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування