Скандального спонсора Ющенка затримали

Субота, 6 травня 2006, 12:54

Російський підприємець Борис Березовський був затриманий у п'ятницю бразильською поліцією в міжнародному аеропорті Кумбика в Сан-Паулу.

Протягом восьми годин він давав свідчення генеральним прокурорам Сілвіу Луїсу Мартінсу і Родрігу ді Грандіс.

Цю інформацію РИА Новости підтвердили в генеральному консульстві Росії в Сан-Паулу.

"Борис Березовський був знятий з рейса і запрошений на підставі судового рішення для дачі показань як персона, що становить інтерес для слідчих органів Бразилії", - додали в генконсульстві.

Представник генпрокуратури Бразилії повідомив, що російського бізнесмена допитували в зв'язку з його можливою причетністю до компанії MSI, що є генеральним спонсором футбольного клуба "Коринтіанс", яким, за непідтвердженими даними, він керує через свою довірену особу - іранця Кия Жоорабчяна.

На думку бразильської поліції, компанія MSI причетна до відмивання грошей у Бразилії через футбольні клуби. Бразильські органи по боротьбі з фінансовими порушеннями з 2005 року розслідують підозри у відмиванні грошей через цю компанію.

При Березовському був виявлений британський паспорт на ім'я Платона Єленина, повідомили в генконсульстві. У підприємця були вилучені два ноутбуки, стільникові телефони і документи, що будуть залучені до слідства.

Генпрокуратура Росії звинувачує Березовського в розкраданні в особливо великих розмірах шляхом шахрайства. Восени 2003 року Березовський одержав політичний притулок у Великобританії.

Березовський стверджує, що фінансував виборчу кампанію Віктора Ющенка на президентських виборах 2004 року в Україні. Він вимагає від "Нашої України" відзвітуватися за розподіл цих коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування