КРИМ СТАВ ТЕРИТОРІЄЮ БЕЗ НАТО. Ющенко назвав парламент Криму спекулянтами

Вівторок, 6 червня 2006, 12:56

Президент Віктор Ющенко назвав політичною спекуляцією рішення Кримського парламенту про визнання півострову "територією без НАТО".

"Це політичне рішення, яке не вносить суттєвих змін до тих положень, якими регулюються стосунки України з НАТО", - заявив Ющенко у вівторок на прес-конференції.

У нас немає жодного квадратного кілометру, який би належав НАТО. Але у нас є план співпраці з НАТО, як у Росії й інших країн СНД, сформований на принципах плану дій, які передбачають проведення навчань", - зазначив він.

Він також зазначив, що це оперативно-тактичні навчання, які проводяться в Україні з 1997 року.

"Це є пряма компетенція центральної влади, уряду, парламенту і президента щодо реалізації цього плану. Це є чергова політична спекуляція", - додав він.

У вівторок Кримський парламент ухвалив заяву, в якій визнав півостров "територією без НАТО". Цей документ підтримали 61 з 78 депутатів, що брали участь у голосуванні.

Кримський парламент відзначає, що дії Міноборони по допуску військ НАТО на територію України "несуть загрозу основам конституційного ладу України і принципам її позаблокового статусу, закріпленого актом про проголошення незалежності України, особистої безпеки її громадян".

Верховна Рада Криму також протестує "проти незаконної присутності підрозділів збройних сил США і НАТО на території автономії" і вимагає припинити до ухвалення відповідного рішення Верховною Радою України "незаконний допуск на територію півострова військ США, інструкторів, інспекторів та інших представників НАТО, ввіз інженерно-технічного і військового майна, у тому числі зброї".

Кримські депутати також у своїй заяві хочуть скасувати проведення військових навчань "Сі бриз - 2006" на території автономії.

Депутати також вимагають звільнити представника президента в Криму Геннадія Москаля з цієї посади у зв'язку з тим, що він не виконав функції, покладені на нього законодавством, і не забезпечив своєчасний та об'єктивний аналіз дотримання Конституції і законів України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...