Депутат Януковича побив журналіста

Вівторок, 6 червня 2006, 14:39

Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Дмитро Шенцев під час свого перебування у Харкові вчинив напад на фотокореспондента харківського інтернет-видання "Медіа-порт" та агентства Associated Press Андрія Авдошина.

Як повідомив сам журналіст, інцидент стався у суботу, 3 червня, на сесії Харківської облради, коли депутати з фракції Партії регіонів у ході голосування про висловлення недовіри губернатору Арсену Авакову закрилися у малій залі, не пускаючи туди нікого.

"Сталася сутичка, а один із тих, хто охороняв вхід, ударив депутата обласної ради, і я почав знімати цю сцену", - сказав фотокореспондент.

"У цей момент Шенцев ударив кулаком по моїй фотокамері, однак я встиг зробити кілька знімків, і ви їх можете побачити в Інтернеті", - повідомив Авдошин. Він зазначив, що зреагував також емоційно, у відповідь давши стусана нападнику.

На запитання, чи буде він подавати до суду, Авдошин сказав, що зараз вирішує це, хоча знає, що депутат в Україні має статус недоторканності.

Він також нагадав, що за законом про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів передбачена відповідальність за вчинення злочину проти журналіста при виконанні ним професійних обов’язків, і перепони його службовій діяльності прирівнюються до злочинів проти правоохоронців.

За умисні перепони професійній діяльності журналіста відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає штраф, арешт до 6 місяців або ув’язнення до трьох років.

Як сказав Авдошин, подібні інциденти іноді трапляються у його роботі, і почастішало це під час минулих виборів. "Особливо діставалося від "регіоналів", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування