Ахметов розширює свій бізнес

Середа, 7 червня 2006, 11:47

ЗАТ "Систем кепітал менеджмент" створило групу "МетІнвест", яка об'єднала гірничо-металургійні підприємства групи СКМ.

Стратегічне управління підприємствами буде здійснювати компанія "МетІнвест Холдинг", повідомляє Ліга.

"Для нас гірничо-металургійний бізнес становить стратегічний інтерес, і ми маємо намір приділяти його розвитку велику увагу. Для створення ефективної структури управління та підвищення капіталізації цього бізнесу вирішено створити компанію "МетІнвест Холдинг", - повідомив генеральний директор ЗАТ "СКМ" Олег Попов.

Група "МетІнвест" створена в рамках стратегії СКМ, спрямованої на підвищення капіталізації й інвестиційної привабливості бізнесу шляхом створення спеціалізованих холдингів.

До складу "МетІнвесту" увійшли найбільші підприємства ГМК: об'єднання "Краснодонвугілля", Авдєєвський коксохімічний завод, виробники окатишів - Північний і Центральний ГЗК, МК "Азовсталь", Єнакіївський металургійний завод, Харцизький трубний завод.

Група також має власні прокатні потужності в Євросоюзі - італійський завод "Ferriera Valsider", а також всесвітньою збутовою і сервісною мережею швейцарського металотрейдера "Leman Commodities".

На сьогодні група є регіональним лідером у ГМК і одним з провідних світових гравців у чорній металургії.

"МетІнвест" займає 12% світового ринку товарної заготівлі, 10% - товарних слябів, 9% - штрипса і близько 5% ринку товстого листа.

Стратегічною метою "МетІнвесту" задекларовано зміцнення позицій і збільшення своєї частки на найбільш дохідних і стійких ринках.

90% акцій СКМ належать бізнесмену, депутату Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування