"Нашоукраїнці" віддадуть Януковичу віце-спікера, щоб той нікого не шантажував?

Четвер, 8 червня 2006, 10:50

Перший заступник голови Центрвиконкому "Нашої України" Ігор Жданов вважає, що Партія регіонів шантажує владу, щоб не потрапити в опозицію.

"Події останнього часу, зокрема - парад мовних суверенітетів в деяких областях, вираження недовіри окремим губернаторам обласними радами, свідоме нагнітання ситуації в Криму та спроби дестабілізації суспільно-політичної в країні загалом – це ланки одного ланцюга", - сказав він.

"На мою думку, це свідомий план Партії регіонів, яка у такий спосіб намагається продемонструвати, що без неї створення парламентської коаліції неможливе", - пояснив Жданов, слова якого наводить прес-служба "Нашої України".

"Це спроба демонстрації сили та м`язів, політичний шантаж влади. Останні події, пов’язані з намаганням створити міжфракційне об’єднання, демонструють, що Партія регіонів не хоче в опозицію, бо вона не звикла та не хоче працювати в опозиції", - додав Жданов.

В той же час, він наголосив, що "держава сильна тоді, коли в неї сильна і влада, і сильна опозиція".

"Тому в угоді про створення коаліції необхідно передбачити певні інституційні важелі, аби опозиція мала певні права, приміром, посаду віце-спікера, а також - головування в певних парламентських комітетах тощо", - наголосив він.

Жданов також зазначив, що в тому разі, "якщо регіоналам не вдасться інтегруватися в політичну систему України, вони й надалі будуть удаватися до певних радикальних дій як в парламенті, так і поза його межами".

"Але, гадаю, цей шантаж з боку регіоналів не пройде, коаліція буде помаранчевою, а Партія регіонів перейде в опозицію, де й буде мати можливість відстоювати інтереси України", - сказав Жданов.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News