Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичці продовжують каламутити воду в Криму. Дійшло до бійки

Четвер, 8 червня 2006, 14:20

У Феодосії відбулася бійка між прихильниками Партії регіонів і представниками партії "Пора".

Конфлікт стався після мітингу біля Феодосійського морського порту, який проводили в четвер у Феодосії представники Партії регіонів, ПСПУ, "Російського блоку", партії "Союз".

У мітингу брало участь близько 300-350 осіб. Учасники мітингу зустрічали групу депутатів від Партії регіонів, що у цей день прибули в Феодосію для ознайомлення із ситуацією в місті в зв'язку з активними протестами проти проведення навчань "Сі бриз - 2006".

Відразу по закінченні мітингу приблизно 15 представників "Пори" біля порту розгорнули свої партійні прапори і кілька транспарантів, на яких було написано: "НАТО - гарант безпеки для України", "НАТО - друг. Росія - друг. І друзі ми всі навколо".

Ця акція викликала негативну й агресивну реакцію учасників мітингу, що накинулися на представників партії "Пора", порвали їхні плакати і прапори і почали їх бити.

Інцидент був вичерпаний тільки після того, як втрутилась міліція, що очепила членів партії "Пора" і вивела їх у своєму оточенні з території, де проходив мітинг.

Перед учасниками мітингу виступив член президії Партії регіонів Євген Кушнарьов. Він пообіцяв, що Партія регіонів у парламенті не допустить прийняття закону, що дозволив би проведення в Україні міжнародних військових навчань.

Він також попередив владу, що, якщо вона застосує силу для розгону учасників акції протесту, тоді керівні особи понесуть відповідальність.

"Ми не допустимо попрання нашої національної честі. Ми не віддамо Крим і Україну НАТО", - заявив Кушнарьов.

Тим часом суд Феодосії в четвер випустив чотирьох членів ЛДПР, затриманих правоохоронними органами в середу за участь в акції протесту проти проведення навчань "Сі Бриз - 2006", повідомив начальник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у Криму Олександр Домбровський.

За його словами, суд прийняв рішення відпустити затриманих, пославшись на підписаний президентом України Віктором Ющенком указ від 3 червня про підготовку і проведення навчань "Сі бриз-2006" і "Тугий вузол-2006".

Представник міністерства нагадав, що в цьому документі, зокрема, співробітникам правоохоронних органів доручається вдаватися до всіх необхідних заходів, у тому числі і депортації, стосовно іноземців, що беруть участь в акціях протесту.

Відповідно до інформації МВС, суд послався на те, що цей указ офіційно не опублікований і тому не вступив в законну силу. У зв'язку з цим немає механізму його реалізації і його неможливо застосувати до затриманого.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування