Рада таки змусила перенести навчання в Криму. Своїм мовчанням

Четвер, 8 червня 2006, 16:10

Міністерства оборони України та Великобританії прийняли рішення про перенесення термінів військових навчань "Тугий вузол - 2006", що повинні були розпочатися 14 червня.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Гриценко в четвер у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що дане рішення прийняте у зв'язку з перенесенням засідання парламенту на 14 червня, на яке заплановано початок навчань.

"Для того, щоб не створювати конфліктну ситуацію, було прийнято спільне рішення про перенесення цих навчань", - підкреслив міністр.

Гриценко повідомив, що час проведення навчань буде визначено в ході переговорів.

За його словами, Міноборони також підтверджує свою позицію, згідно з якою, інші заплановані навчання будуть проведені на території України тільки після ухвалення відповідного рішення Верховною Радою.

"Ця підготовка велася багато місяців, іноді рік, півтора, а іноді і два. Цю роботу треба завершувати. Але навчання почнуться тільки тоді, коли буде рішення Верховної Ради", - заявив Гриценко.

Міністр висловив сподівання, що після формування коаліції парламент "негайно" розгляне відповідний законопроект.

"Учора були проведені консультації з лідерами тих парламентських фракцій, що працюють над створенням коаліції. Є розуміння того, що після створення коаліції це рішення буде розглянуте і прийняте", - підкреслив він.

За словами міністра, українська сторона підтвердила намір продовжувати підготовку до проведення навчань "Козацький степ", запланованих на вересень.

Тим часом Гриценко вважає заяву Держдуми Росії щодо членства України в НАТО такою, що виходить за межі її компетенції.

"Держдума, як законодавчий орган Росії, повинна опікуватися проблемами Російської Федерації. Питання, що робити Україні, буде вирішувати Верховна Рада, президент, уряд і народ України", - заявив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування