ЮЩЕНКО ПРОПОНУЄ ТИМОШЕНКО ВИБРАТИ АБО ПРЕМ'ЄРА, АБО СПІКЕРА

П'ятниця, 9 червня 2006, 16:02

У п'ятницю, 9 червня, близько 16:30 в секретаріаті президента розпочнеться зустріч президента Віктора Ющенка з лідерами БЮТ, СПУ та "Нашої України".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Принцип такий, що, керуючись результатами виборів, сила, що має найбільшу підтримку, має право першою вибрати посаду або прем'єр-міністра, або голови Верховної Ради, або яку-небудь іншу посаду", - заявив президент.

Так Ющенко відповів на запитання щодо його заяви про розподіл посад з урахуванням результатів виборів.

Він підкреслив, що не вказує, "кому яку посаду вибирати".

Ющенко зазначив, що не підтримує ідею включення в перелік посад, що підлягають розподілу по квотах між учасниками коаліції, посади, кандидатури на які пропонує за Конституцією президент.

У той же час Ющенко висловив упевненість, що візит президента США Джорджа Буша в Київ відбудеться після формування коаліції та уряду.

"Я думаю, що в організації будь-якого візиту кожна зі сторін виходить з того, що в країні повинен бути працюючий парламент, сформований уряд", - заявив президент.

Він підкреслив, що це стосується будь-якого візиту. Ющенко зауважив, що конкретна дата поїздки президента США в Україну не встановлювалася.

"У нас не була визначена конкретна дата візиту. Вона обговорювалася і з російською стороною (напередодні саміту "Великої вісімки" у Санкт-Петербурзі), і з американською стороною, обговорюється до сьогоднішнього часу", - заявив Ющенко.

"Такі речі, я переконаний, треба зважувати. Це бажання української сторони", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування