Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Права рука Тимошенко розсекретила теми, через які свариться коаліція

П'ятниця, 9 червня 2006, 20:27

Блок Тимошенко, "Наша Україна" і Соцпартія не досягли згоди щодо того, хто повинен стати спікером парламенту і хто має пропонувати керівників силових структур і губернаторів.

"Я не можу сказати, що воно (питання спікера) розв’язано. Це одне з питань, яке потребує уточнення", - сказав у ефірі 1+1 представник БЮТ Олександр Турчинов.

При цьому він висловив сподівання, що рішення буде знайдено "якщо не протягом години, то доби".

Також, за словами Турчинова, під час переговорів "серйозні питання виникли навколо того, щоб вивести за ведення коаліції силові структури, керівників місцевих адміністрацій".

"Ми вважали, що це мала бути конкретна відповідальність конкретних сил", - заявив Турчинов.

Він сказав, що підтримує на посаду голови Верховної Ради Олександра Мороза.

"З точки зору здорового глузду я би прогнозував (призначення) Олександра Мороза. І БЮТ, і Соцпартія, і, сподіваюся, "Наша Україна" шукають ту фігуру, яка зможе консолідувати коаліцію".

На питання, чи може стати спікером Петро Порошенко, Турчинов відповів: "Посада спікера має бути консолідуючим чинником між урядом, президентом і парламентом. Якщо там буде фігура, яка буде створювати напруження, то робота буде неефективною".

При цьому Турчинов розповів, що в тексті коаліційної угоди БЮТ узгодив усі пункти.

"У блоку Тимошенко, який для формування коаліції пішов на безпрецедентні компроміси, не залишилося жодних неузгоджених питань", - сказав Турчинов і додав, що БЮТ "готовий підписати коаліційну угоду у вигляді, узгодженому під час зустрічі з Віктором Ющенком".

"Ті позиції, на яких наполягав БЮТ, практично враховані. У деяких питаннях ми змушені були погодитися на позицію наших колег", - сказав Турчинов. "Є всі підстави говорити, що до коаліційної угоди у нас більше немає питань", - додав Турчинов.

При цьому Турчинов пояснив, що "в п’яти-семи ключових питаннях" між БЮТ, Нашою Україною і СПУ немає згоди, і вони винесені до протоколу розбіжностей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування