Партія регіонів образилась на помаранчевих, які влаштували їм Африку

Понеділок, 3 липня 2006, 12:01

Представник Партії регіонів вважає "лицемірною" заяву Романа Безсмертного про незаконність блокування приміщення парламенту Партією регіонів.

Про це він заявив у коментарі сайту партії. При цьому Кушнарьов нагадав, як блокувалися органи влади під час помаранчевої революції.

"Неправда і лицемірство – звичні атрибути політичних фарисеїв. Нагадаю, що Безсмертний був одним з майданних командирів і разом з іншими "вождями" помаранчевого перевороту організовував блокаду Кабінету міністрів, адміністрації президента, вів людей на штурм Верховної Ради", - відзначив Кушнарьов.

Ще один "регіонал" Сергій Ківалов поскаржився партійному сайту на несправедливість розподілу парламентських комітетів.

При цьому парламентарій відзначає, що в європейських державах відбувається "усе навпаки".

"Так тільки в Італії депутати від опозиції очолюють 13 з 14 комітетів базової палати парламенту, включаючи комітети з бюджету, оборони, правової політики, закордонних справ, і це - за рішенням коаліційної більшості, щоб забезпечити парламентський контроль над владою, над урядом", - підкреслює він.

Далі Ківалов посилається на досвід Великобританії, "чий державний устрій оспівується "жовтогарячими".

"У британському парламенті дійсно великий досвід демократії: він діє більше 600 років. І там право опозиції очолити частину парламентських комітетів і контролювати дії більшості - незмінне правило, визнане самою ж парламентською більшістю і підтримуване урядом", - відзначив він.

"У не менш улюбленій "помаранчевими" Польщі опозиційні партії очолюють 18 з 30 постійних комітетів парламенту, включаючи бюджетний комітет, комітет з парламентського контролю, комітет з конституційної відповідальності, комітет з контролю за роботою правоохоронних органів, комітет з питань оборони, комітет із захисту справедливості і прав людини", - додав Ківалов.

При цьому, відзначає прес-служба ПР, Ківалов задався питанням: "якщо не Європа, то що ж послужило для "партії влади" прикладом для улаштування владної системи в Україні?"

За його переконанням, відповідь варто шукати в іншій частині земної кулі та в іншому часі.

"У країнах Центральної Африки часів постколоніальної розрухи. Це там усі комітети і комісії в законодавчих органах очолювали представники однієї партії - партії влади, а самі парламенти тільки озвучували волю диктаторів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування