ЗАСУХА, ВИЯВЛЯЄТЬСЯ, ТРУДИТЬСЯ ЗАСТУПНИКОМ ГУБЕРНАТОРА

Середа, 5 липня 2006, 09:50

Колишній губернатор Київської області Анатолій Засуха наразі працює заступником губернатора Московської області Бориса Громова.

Цю інформацію цілком підтвердила виданню "Комерсант-Україна" дружина колишнього губернатора, народний депутат Тетяна Засуха.

"Як тільки чоловік опинився в Москві, він став працювати заступником у свого старого друга Бориса Громова",– заявила Засуха.

При цьому вона відзначила, що її чоловік поки не приймав громадянства Російської Федерації і продовжує залишатися громадянином України.

У той же час прес-секретар губернатора Московської області Андрій Барковський категорично спростував інформацію про працевлаштування колишнього губернатора Київської області.

"Я вам офіційно заявляю, що ніякого Засухи серед заступників пана Громова не значиться",– сказав Барковський.

На підтвердження своїх слів він повідомив, що призначення заступників Бориса Громова знаходиться в компетенції Московської обласної думи, і губернатор навіть не виносив на її розгляд кандидатуру Засухи.

Тим часом прохання кореспондента надати телефон заступника губернатора Анатолія Засухи нітрохи не замутило секретаря приймальні Бориса Громова, пише видання.

"Почекайте, будь ласка, я зараз пошукаю",– сказав виданню секретар. Однак після короткого чекання голос в телефоні повідомив: "На жаль, зараз допомогти вам нічим не зможу".

Ще одне джерело "Комерсант-Україна" повідомило, що спочатку Засуха був помічений в оточенні віце-спікера Держдуми Росії Любові Сліської, а через якийсь час став заступником у Громова в Московській області.

5 липня 2005 року прокуратура Київської області порушила проти колишньої глави Київської облдержадміністрації Анатолія Засухи кримінальні справи за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу ("перевищення влади або службових повноважень, що призвели до важких наслідків") і ч. 2 ст. 366 ("службова фальсифікація, що призвела до важких наслідків").

12 липня 2005 року Засуха був оголошений у міжнародний розшук. Тиждень потому глава МВС Юрій Луценко заявив, що колишній губернатор виїхав за межі України відразу ж після порушення кримінальної справи, припустивши, що Анатолій Засуха відправився в Москву.

23 травня Національне центральне бюро Інтерполу на Україні одержало від Головного управління МВС у Київській області доручення про припинення міжнародного розшуку Засухи.

Однак у 2006 прокуратура закрила справу проти Засухи, і його зняли з розшуку Інтерполу.

На інформацію про можливе місцезнаходження Засухи в МВС відреагували спокійно. У прес-службі міністерства дали зрозуміти, що після того як екс-губернатор був знятий з обліку Інтерполу, його доля МВС не цікавить, пише видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...