ПОРОШЕНКО ПРИГРОЗИВ СОРАТНИКАМ ІНШИМ ФОРМАТОМ І ГОТОВИЙ ДІЛИТИСЬ З РЕГІОНАМИ

Середа, 5 липня 2006, 22:08

Представник "Нашої України" Петро Порошенко не виключає, що опозиція отримає керівництво в низці парламентських комітетів.

Про це він заявив в ефірі програми "Точка зору" Першого національного каналу.

Порошенко висловив сподівання, що Партії регіонів "вистачить здорового глузду домовитись і не йти на голодування", "оскільки увійти у голодування легко, а вийти важко, щоб не виглядати дурнем".

За словами Порошенка, для нього "є принциповою позиція, щоб 37% людей, які проголосували за Партію регіонів чи комуністів, не відчували себе ображеними".

"Я не виключаю, що Партія регіонів отримає компромісну кількість керівництва в комітетах, я не виключаю збільшення кількості комітетів до розумної межі...", - сказав Порошенко, згадавши комітети зі свободи слова і прав людини.

На його думку, в такому випадку опозиція і більшість досягнуть компромісу. При цьому депутат зазначив, що умови мають бути записані не в домовленостях, а у законодавстві.

"Ми маємо створити відповідні права опозиції, і ми це зробимо", - додав Порошенко.

Також депутат висловив переконання, що йому вистачить голосів, щоб стати спікером, оскільки під коаліційною угодою стоїть 239 підписів.

Порошенко підкреслив, що дуже добре, що коаліція проходить "перше випробування саме кадровими питаннями", бо "краще пройти перевірку зараз, а не тоді, коли голосуватимуться питання по землі чи СОТ".

"На сьогоднішній день є альтернатива голосувати або за цей формат - за Тимошенко, Порошенко, Вінського, інших – або буде голосування за інший формат коаліції", - зазначив він.

"Якщо та чи інша сила неголосуванням візьме на себе відповідальність за руйнацію коаліції, я переконаний, що безвідповідально буде йти на нові вибори, і буде сформована коаліція в іншому форматі", - підкреслив Порошенко.

"Вона буде сформована після першого провалу голосування, і відповідальність за провал нестимуть ті депутати, які підписались і не виконали обіцянки", - наголосив представник "Нашої України".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News