ЯНУКОВИЧ "ПРЮРАЛІСТИЧНО" ОГОЛОСИВ 9 ПУНКТІВ І РОЗБЛОКУВАВ ПАРЛАМЕНТ

Четвер, 6 липня 2006, 11:21

Партія регіонів розблокувала роботу Верховної Ради, звільнивши трибуну і президію.

Засідання Ради розпочалось о 11:10, коли лідер Партії регіонів на ще заблокованій трибуні зачитав угоду між опозицією та коаліцією. За його спиною при цьому стояло близько 40 депутатів ПР.

Янукович повідомив, що сторони досягли домовленостей, які викладені у 9 пунктах, серед яких:

- обрання голови ВР, першого заступника і заступника відповідно до 88 статті Конституції та 70 статі регламенту, тобто таємним голосуванням окремими бюлетенями по кожній кандидатурі;

- передача контрольних функцій опозиції за допомогою створення відповідних комітетів;

- призначення кандидата посаду прем'єра за поданням президента, відповідно до Конституції, відкритим голосуванням;

- робоча група з представників фракцій разом з секретаріатом формує перелік органів, які не увійшли в управління коаліції, і які отримає опозиція;

- одночасне приведення до присяги суддів КС до 24 липня;

- здійснення призначення та звільнення на посади голів держадміністрацій після консультацій з відповідними радами;

- створення робочої групи для опрацювання змін до регламенту, щоб надати опозиції права контролю за владою з подальшим закріпленням цих прав у законі;

- протягом 10 днів після призначення Кабміну припинити сумісництво депутатів.

"Сторони погоджуються, що сьогодні, в цей час ми розблоковуємо Верховну Раду і вона починає працювати в робочому режимі. І крапка!", - завершив свій виступ Янукович.

При цьому його фракція почала аплодувати.

"Я хочу почути підтримку нашої коаліції. Чи бажання нема працювати?", - закликав Янукович, після чого Юлія Тимошенко підняла руки і поплескала в долоні. Роман Безсмертний при цьому відсилав смску по телефону.

Тоді лідер Партії регіонів заявив: "Я прошу своїх колег дати можливість працювати президії". Після чого його однопартійці залишили трибуну.

Янукович також повідомив, що найбільше суперечностей викликав пункт про розподіл комітетів між владою та опозицією. Він додав, що цей пункт було погоджено у ніч із середи на четвер.

Лідер Партії регіонів додав, що "опозиція захищала не тільки свої права, але й права українського народу".

"І Верховна Рада, і Кабмін, і влада взагалі мають працювати ефективно. Але без створення умов для опозиції це зробити неможливо", - сказав Янукович.

"Ми повинні бути єдиними у цій залі, так само єдиною повинна бути і Україна", - додав він.

Під час виступу Янукович помітно хвилювався, тому неправильно робив паузи у реченнях і припустився помилки у слові плюралізм, прочитавши його як "пРюралізм".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...