ПОРОШЕНКО ЗНЯВ СВОЮ КАНДИДАТУРУ І ЗАКЛИКАВ МОРОЗА ЗРОБИТИ ТЕ САМЕ

Четвер, 6 липня 2006, 16:50

Депутат від "Нашої України" Петро Порошенко заявив, що знімає свою кандидатуру з претендентів на посаду голови Верховної Ради.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради.

Він також закликав Олександра Мороза зробити те саме.

Порошенко нагадав, що 22 червня в Верховній Раді було створено коаліцію, під угодою про яку стоїть 239 підписів.

"Станом на 16:46 жоден підпис з угоди не відкликаний. Ця угода передбачає чіткі політичні, а не приватні чи комерційні зобов'язання кожного депутата – голосувати, дотримуватися процедури, нести політичну відповідальність за дотримання взятих зобов'язань", - наголосив Порошенко.

Він наголосив, що саме зараз ця угода проходить перше випробування.

"Представники фракцій коаліції стверджують, що зараз обрання й обговорення кандидатур спікера відбувається з порушенням регламенту. Я хочу додати, що це відбувається в порушення коаліційної угоди", - наголосив Порошенко, нагадавши, що від коаліції висунуто два кандидати.

"Я не буду проголошувати текст свого виступу, я впевнений, що матиму можливість зробити це пізніше. Я закликаю з цієї трибуну, я звертаюсь до вас, пане Морозе – послідуйте моєму прикладу і зніміть свою кандидатуру", - заявив Порошенко.

"Давайте дамо Миколі Яновичу пройти цей тест і побачити, скільки голосів він набере. І після цього провести голосування у форматі коаліції", - завершив Порошенко.

Його виступ депутати "Нашої України" вітали оплесками. Водночас Юлія Тимошенко сиділа зі спокійним виразом обличчя і дивилась убік.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування