Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін радіє Морозу і натякає на потурання

П'ятниця, 7 липня 2006, 14:47

Депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін вважає обрання лідера соціалістів Олександра Мороза спікером Верховної Ради найсильнішим ударом по продовженню "помаранчевої" революції.

На його думку, фактично це означає розпад правої коаліції, передає РИА Новости.

Він вважає, що ситуація, що створилася в Україні, виникла через "тупиковий стан "помаранчевої" коаліції".

Затулін вважає, що "всі ефемерні домовленості усередині "помаранчевої" коаліції по кандидатурах на посади в Раду й уряд трималися винятково на взаємній недовірі і страху перед опозицією".

"Виявилося, що досить домогтися очевидної з погляду здорового глузду відмови від пакетного голосування по спікеру і прем'єру, як уся конструкція починає завалюватися", - сказав він.

Однак політолог думає, що "остаточний поворот поки не зроблений, він відбудеться чи ні після результатів голосування по кандидатурі прем'єра".

"Учорашнє голосування має на увазі, що елементарна політична обережність і почуття самозбереження мають змусити тепер соціалістів голосувати не за Тимошенко, а за Януковича", - сказав він, додавши, що "в іншому варіанті дні Мороза як спікера можуть бути полічені".

Затулін також звернув увагу, що варіант парламентської більшості, у якому спікером є Мороз, знімає з порядку денного питання про вступ України в НАТО, "оскільки з цього питання позиції соціалістів, Партії регіонів і комуністів дуже близькі, якщо не однакові".

Крім того, стає можливим реалізувати ідеї про просування статусу російської мови, розширенні прав регіонів. "Ці програмні моменти зближують соціалістів, Партію регіонів і комуністів", - підкреслив він.

Затулін також вважає, що Росія поки не повинна квапитися.

"Попереду ще багато подій, але новий поворот у внутрішньоукраїнських справах може поставити перед нею необхідність корегування якщо не стратегії, то тактики розвитку відносин із сусідньою країною", - сказав він.

Раніше Затуліну був заборонений в'їзд на територію України в зв'язку з його кількаразовими висловлюваннями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування