Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича згадали, як БЮТ хотів "кинути" всіх

Субота, 8 липня 2006, 12:01

Представник Блоку Юлії Тимошенко пропонував Партії регіонів довести ситуацію у Верховній Раді до парламентської кризи з метою проведення повторних виборів.

Про це розповів заступник лідера фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов у п'ятницю ввечері в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

"На одному з етапів переговорного процесу, коли відносини всередині коаліції помаранчевих загострилися до межі, високопоставлений представник БЮТ вів консультації з фракцією Партії регіонів на предмет доведення ситуації у Верховній Раді до повної парламентської кризи з метою оголошення дострокових виборів Верховної Ради", - сказав він.

За словами Кушнарьова, при цьому пропонувалося на початку внести зміни до закону "Про вибори народних депутатів України", піднявши прохідний бар'єр до 10 %.

"На думку представників БЮТ, у такому випадку в парламент не пройшли б ні "Наша Україна", ні соціалісти, ні комуністи, і в Україні склалася б двопартійна система з Партії регіонів і БЮТ", - сказав Кушнарьов.

За його словами, це дозволило б парламенту негайно порушити питання про імпічмент президентові Ющенку, змінити Конституцію і вирішити багато інших питань.

Депутат підкреслив, що пропозицію БЮТ Партією регіонів не було прийнято.

Кушнарьов також розповів, що його фракція вирішила голосувати за кандидатуру лідера СПУ Олександра Мороза на посаду спікера в самий останній момент.

"Ще з ранку ми збиралися голосувати за Миколу Азарова", - сказав він.

Однак, відзначив депутат, після того як Петро Порошенко зняв свою кандидатуру, а на посаду спікера була також висунута кандидатура Олександра Мороза, були проведені консультації як усередині партії, так і з представниками СПУ і КПУ на предмет можливості створення коаліції в новому форматі, у випадку відмови Партії регіонів від претензій на посаду спікера.

УНІАН, прес-служба Партії регіонів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування