Віра Іванівна перевірить, як до неї "розтринькували" найдорожче

Вівторок, 1 серпня 2006, 17:30

Голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко ініціюватиме переоцінку земель, які здаються в оренду, а також моніторинг ринку землі на Київщині.

Про це Ульянченко заявила на прес-конференції у Києві, зазначивши, що робитиметься це спільно з обласною радою.

"Найдорожче, що є в Київській області – це земля, і вона розтринькується", - сказала голова облдержадміністрації.

Ульянченко вважає, що чинні орендні ставки в області надзвичайно низькі, особливо в окремих районах, тоді як терміни оренди за вже укладеними договорами сягають 40-49 років.

Вона навела для прикладу Яготинський район, де орендна плата становить 15 гривень за гектар, а також Іванківський район – 447 гривень за гектар.

"Те, що власники ділянок сплачують в якості податку за рік, зараз коштує один сантиметр землі" – сказала вона.

Губернатор Київщини визнала за необхідне "вмотивовувати" орендарів.

"Ми будемо різними законними методами вмотивовувати володарів великих ділянок – або доплата, або участь у соціальній сфері регіону" – сказала вона.

Ульянченко також зазначила, що, на її думку, варто продовжувати практику земельних аукціонів, але на них слід виставляти не просто земельні ділянки, а цільові проекти розвитку даної місцевості з урахуванням потреб громади та області.

"Адже у багатьох котеджних містечках навколо Києва немає магазинів, аптек, закладів культури, натомість йдуть звернення до влади щодо забезпечення соціальної сфери" – зазначила вона.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування