Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш просив Ющенка відмовитися від небезпечного Януковича, але потім передумав?

Середа, 2 серпня 2006, 11:21

Якщо лідер Партії регіонів Віктор Янукович прийде до влади, існує небезпека, що він може спробувати знову перетворити Україну в автократичний супутник Росії.

Про це пише газета "The Washington Post" у статті, переклад якої наводить Іносмі.

На думку видання, прихід Януковича також може призвести до того, що "країна розміром із Францію і з населенням у, майже, 50 мільйонів чоловік багато років не зможе інтегруватися в Європу".

"Янукович як і раніше являє загрозу. Він виступає проти інтеграції України в НАТО, чого домагається адміністрація Буша, і може пожертвувати незалежністю своєї країни на користь путінського Кремля", - пише газета.

У той же час видання відзначає, що дотепер Янукович нічого не зробив для підриву демократичної системи і, більш того, намагається переконати партію Ющенко ввійти в його уряд.

Газета нагадує, що адміністрація Буша протягом багатьох місяців намагалася не допустити Януковича до влади.

"Кілька тижнів тому США закликали Ющенка не укладати вже майже готовий договір із проросійським опонентом", - пише газета.

У статті також відзначається, що до кінця минулого тижня чиновники почали говорити, що Буш вирішив прийняти будь-який демократичний результат подій в Україні, разом з тим і не прийнятний Заходу уряд.

Головною умовою він висуває збереження вільних виборів і вільних ринків.

Газета також пише, що деякі прозахідні політики закликають Ющенка розпустити парламент.

"Технічно це законно, але з точки зору демократії - досить сумнівний крок. За деякими варіантами розвитку подій, президент потім відкладе проведення нових виборів - на яких, швидше за все, переміг би Янукович, - і буде правити країною сам", - пише газета.

Газета також нагадує, що в обмін на посаду прем'єра Ющенко хоче від Януковича прийняти кілька умов, у тому числі зобов'язання продовжити заходи щодо інтеграції з Заходом.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування