Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка назвали переможцем, а Тимошенко залишили "наскоки" і "образи"

Четвер, 3 серпня 2006, 13:37

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що в результаті досягнутих домовленостей про підписання універсалу національної єдності стратегічно виграв президент Віктор Ющенко.

"Стратегічно, я думаю, виграв Ющенко. Якщо вірити йому, то Партія регіонів підписала документ, який підтверджує готовність виконувати політичний курс Ющенка. Головне, що вони погодилися з тим, що європейські цінності важливіші за ті програмні постулати, на яких Партія регіонів дійшла влади", - сказав Небоженко, повідомляє УНІАН.

"Наскільки це буде здійсниме, залежати не від Партії регіонів, яка, ймовірно, не хоче виконувати домовленості, досягнуті під тиском", - додав він.

На думку політолога, виконання досягнутих домовленостей залежить від волі самого Ющенка і від політичних сил, які входять до блоку "Наша Україна".

Щодо створення широкої коаліції політолог висловив переконання, що присутність в ній одночасно "Нашої України" і комуністів є суперечливим.

"Дуже важко уявити собі таку широку коаліцію. У майбутнього електорату практично немає вибору, оскільки, що б не обирав, все одно виходить широка коаліція", - сказав Небоженко.

Тому, зазначив він, багато що залежатиме від того, наскільки буде спроможним БЮТ стати серйозною опозиційною силою, яка готує проекти законодавчих актів і намагається впливати на розвиток України.

"Якщо будемо бачити наскоки і образи, то це, може, й підтримуватиме уявлення народу про Юлію Тимошенко як про єдиного народного захисника, але не змінить нічого в діях парламенту і Кабміну", - підкреслив політолог.

Як відомо, в ніч з середи на четвер Ющенко заявив про намір подати до парламенту кандидатуру Януковича на посаду прем`єра.

Відповідне подання було спрямовано до Верховної Ради у четвер уранці.

Водночас представник фракції "Наша Україна" Роман Зварич заявив, що найближчим часом планується підписання документів про створення коаліції в новому складі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування