ПОРОШЕНКО СТАНЕ ПРАВОЮ РУКОЮ ЯНУКОВИЧА, А ЧЕРВОНЕНКО – ЛУЦЕНКОМ?

П'ятниця, 4 серпня 2006, 10:11

Першим віце-прем'єром може стати Петро Порошенко.

Як повідомила "Делу" депутат від Партії регіонів Олена Лукаш, на посаду першого віце-прем'єра обговорюється кандидатура Порошенка.

Водночас прес-секретар Порошенка Ірина Фриз сказала: "Петро Олексійович зараз у великій політиці, і цього йому досить. Якщо будуть ухвалені остаточні кадрові рішення, він сам про це повідомить".

"Дело" також пише, що в новому Кабміні "Наша Україна" одержить мінімум п'ять міністерських портфелів, фракція комуністів — два, а Соцпартія — три або чотири.

Близько десяти міністерських посад дістанеться Партії регіонів.

Планується, що міністри закордонних справ і оборони Борис Тарасюк і Анатолій Гриценко, яких Верховна Рада затверджує за пропозицією президента, збережуть свої портфелі.

"Ці дві міністерські посади — конституційна квота президента. І вони залишаться в його розпорядженні", — сказав Гриценко, пояснюючи, що має намір залишатися на своїй посаді і далі.

Як відзначив один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов, "регіонали" будуть розподіляти посади в Кабміні так само, як і парламентські комітети — за принципом пропорційності.

"Партія регіонів однозначно одержує більшість посад, хоча нам довелося піти на деякі компроміси і з "нашеукраїнцями", — сказав Кушнарьов.

Водночас, за словами Кушнарьова, "жорстких торгів навколо портфелів із президентом не було і нема, тому що обидві фракції багато в чому мають єдине бачення з низки професійних кандидатур, які варто залишити в новому уряді".

Серед таких кандидатур — міністри транспорту й економіки Віктор Бондар і Арсеній Яценюк.

Микола Азаров одержить портфель міністра фінансів і, можливо, буде одним з віце-прем'єрів.

Міністром палива й енергетики, за даними джерел, стане Андрій Клюєв, а головою Мінвуглепрому — Сергій Тулуб.

Соціалісти збережуть три посади — міністрів АПК, освіти і посаду голови ФДМ.

За словами соціаліста Віталія Шибка, КПУ буде надано два портфелі в Кабміні. Швидше за все, це будуть посади міністра праці і соцполітики, а також молоді і спорту.

Замість Юрія Луценка міліцію, як очікується, очолить Євген Червоненко.

"Буду там, де буду потрібен країні. Я виступав і виступаю за широку коаліцію, і як вирішить президент, як вирішить коаліція, так я і вчиню", — заявив Червоненко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування