Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не вітатиме Кучму з днем народження. А Ющенко відправить офіціоз

Середа, 9 серпня 2006, 10:35

Президент Віктор Ющенко відправить офіційне привітання з днем народження своєму попереднику Леоніду Кучмі.

У середу другому президенту України виповнюється 68 років, нагадує газета "Дело".

"Є протокол, відповідно до якого президент вітає державних діячів, депутатів і екс-президентів", — сказала "Делу" прес-секретар президента Ірина Геращенко.

Торік Ющенко подзвонив Кучмі по телефону і побажав "теплого свята в колі родини і друзів", нагадує видання.

А от прем'єр-міністр Віктор Янукович не буде вітати екс-президента.

"Віктор Янукович торік його (Кучму) не вітав. І я не думаю, що з минулого року щось змінилося", — сказала народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

На посаді прем'єра в 2002 році Янукович відзначав разом з Кучмою його іменини.

"Я пам'ятаю, літав тоді в Крим, поздоровляв", — сказала Герман, що у той час була прес-секретарем Януковича. Найчастіше Янукович дарував Біблію або ікони.

При цьому "Дело" відзначає, що багато політиків відверто зізнавалися, що "зовсім забули" про день народження українського екс-президента, яке наближається. 

Єдині, хто планує привітати Кучму - це члени СДПУ(о).

"Я його привітаю. По телефону", — сказав Нестор Шуфрич. Побажає Шуфрич сьогодні Кучмі здоров'я, а якщо вийде зустрітися особисто, то і символічний подарунок вручить. Привітає Кучму й інший член СДПУ(о) — Ігор Шурма.

Як повідомили "Делу" у прес-службі Леоніда Кучми, свій день народження екс-президент проведе "поза Києвом". "Швидше за все, за кордоном", — сказали там.

Видання нагадує, що раніше Леоніду Кучмі дарували колекційні сервізи, яхти і четирьохкілограмових золотих левів. При цьому стояла жива черга бажаючих його привітати в державній резиденції в Мухалатці.

Депутати розповідають, що найчастіше екс-президенту дарували картини і символічні ключі. У Кучми є японський ключ від Токіо і морський ключ чорноморців. Є в колекції подарунків Кучми і золотий медальйон у формі Конституції Іспанії.

Найдорожчий подарунок Кучми — яхта вартістю в 9 мільйонів доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування