Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмінщик Януковича натякнув, що в оточенні президента єретики

Середа, 9 серпня 2006, 17:47

Конституційний Суд міг провести ревізію змін в Конституцію від 2004 року з точки зору дотримання процедури їх ухвалення тільки до моменту набуття ними чинності, тобто до 1 січня 2006 року.

Таку думку висловив екс-міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю УНІАН.

"Конституція для суддів – це те саме, що Біблія для священнослужителів. Перегляд норм Конституції після набуття ними чинності – це така ж єресь, неначебто священики перевіряли правильність Євангелія", - сказав Лавринович.

"Після набуття чинності змінами до Основного Закону стали складовою частиною Конституції і є компетенцією Верховної Ради або загальнодержавного референдуму", - додав він.

Як відомо, раніше представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал заявив, що попри заборону з боку Верховної Ради КС може переглянути політичну реформу.

Зокрема, виходячи із статті 152, де йдеться про те, що закони і інші правові акти за рішенням КС визнаються неконституційними повністю або в окремій частині, якщо вони не відповідають Конституції або якщо була порушена встановлена Конституцією процедура їх розгляду, затвердження або набуття чинності.

Зі свого боку член політради Партії регіонів Євген Кушнарьов заявляє, що це вже не перший випадок, коли люди, які офіційно представляють президента, допускають заяви, що йдуть врозріз з позицією глави держави, і які до того ж по суті є провокаційними.

"Я запитую, яку ціль переслідує президентський чиновник, поновлюючи вибухонебезпечну тему і провокуючи тим самим прихильників політичної реформи на відповідні дії", - зазначив "регіонал".

При цьому Кушнарьов, "як колишній голова адміністрації порекомендував Олегу Рибачуку (голові секретаріату президента) гнати таких "горе-чиновників" із оточення президента якомога скоріше".

"Допоки такі люди матимуть право виступати від імені президента і руйнувати тендітний політичний мир, справжньої консолідації політичної еліти й українського суспільства не буде", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...