ТИМОШЕНКО "ЗВІЛЬНИЛА" ЯНУКОВИЧА

Понеділок, 4 вересня 2006, 11:58

Юлія Тимошенко заявляє, що Віктор Янукович втратив повноваження прем'єр-міністра, оскільки продовжує поєднувати цю посаду з депутатством.

"Насправді уряду сьогодні в Україні нема", - сказала Тимошенко на брифінгу у понеділок.

Лідер БЮТ роз'яснила, що ні Януковича, ні інших міністрів–сумісників не позбавили депутатства.

"Станом на 25 серпня повноваження Януковича як депутата не припинялися. У зв'язку з чим можна визнати, що Янукович антиконституційно суміщає дві посади", - заявила лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, Янукович більше не прем'єр-міністром, оскільки порушив закон України "Про особливості звільнення з посади осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності".

Цей закон автоматично без додаткових рішень анулює таке призначення на посаду, якщо протягом 20 днів вони не склали повноваження депутата.

Тимошенко наголосила, що ця норма є "нормою прямої дії".

Лідер БЮТ нагадала, що закон ухвалений попереднім парламентом за ініціативи СДПУ(о) і Партії регіонів "для боротьби з новоствореним урядом Ющенка" (йдеться про уряд Тимошенко -УП).

"З 25 серпня уряд Януковича є незаконним і його рішення не підлягають виконанню. Я вітаю народ України з цією подією – достроковим звільненням від кримінально-олігархічного уряду", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні є два варіанти розвитку подій. Перше – за всіма правилами, за Конституцією перезатверджувати прем'єра, починаючи з подання його кандидатури президентом, потім поданням до парламенту і отриманням згоди депутатів", - зазначила вона.

"Або другий варіант – у президента знову виникло право достроково припинити повноваження Верховної Ради, оскільки протягом 60 днів в Україні немає уряду", - додала лідер БЮТ.

"Господь дав президенту в руки ще один шанс – і він зобов'язаний ним скористатися", - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ повідомила, що навіть якщо норма про втрату Януковичем повноважень буде проігнорована, БЮТ оскаржуватиме діяльність Януковича в суді.

"Ми будемо оскаржувати рішення уряду в суді як незаконні й нелегітимні і будемо звертатися до Конституційного Суду, який не матиме іншого виходу як визнати уряд антиконституційним", - пообіцяла вона.

На питання, кого президент має подати як нового прем'єра, Тимошенко відповіла: "Сьогодні логічним є створення нової коаліції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...