Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче розкрити своє отруєння? Чи це силовики не спроможні

Вівторок, 5 вересня 2006, 12:25

В парламенті має бути створена слідча комісія, яка б контролювала хід розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Таку думку висловив депутат від БЮТ Григорій Омельченко в коментарі газеті "Дело".

"Мене в свій час здивувала заява президента Ющенка в одному з його інтерв'ю, коли він сказав, що вибачає тих, хто його отруїв, але наполягає на тому, щоб вони були притягнуті до відповідальності", - вважає депутат.

Він також переконаний, що "якщо в країні досі не розкритий такий злочин, то виникають питання стосовно ефективності діяльності наших державних інститутів". "Чи спроможні вони захистити главу держави, інших політичних лідерів?", - питає депутат.

На думку Омельченка, нерозкриття до цього часу злочину по отруєнню президента свідчить лише про одне: "це була детально спланована спецоперація по усуненню Ющенка з президентських виборів ".

"Причому, з моєї точки зору, вона планувалась так: щоб фізично Ющенко залишився живим, але за висновками судово-медичних експертів, якби вдалося витягти його з того світу, він не міг би виконувати обов'язки за станом здоров'я", - припустив депутат.

Омельченко відмовився стверджувати чи висувати певні версії, чому справа не просувається.

"Про всі версії, в тому числі і про причетність закордонних спецслужб, оточення кандидата в президенти і низку інших, які час від часу гуляють в інформаційному просторі, має доповісти Генпрокуратура", - зазначив він.

Водночас колишній представник кандидата в президенти Віктора Януковича в ЦВК Степан Гавриш вважає, що судячи з усього, Ющенко не зацікавлений у тому, щоб розкрити справу свого отруєння, "оскільки в такому випадку можуть випливти дуже різні, в тому числі і несподівані, обставини".

"Передбачаю, що ми можемо мати справу з медичною помилкою щодо Ющенка, яку зараз важко було б визнати. З іншого боку, повторю свою думку, яку я висловлював з парламентської трибуни — "бійся данайців, що дари приносять". Дана ситуація стала результатом діяльності оточення Ющенка — надто спокусливою виглядала сама ідея такого отруєння під час президентської кампанії", - сказав Гавриш "Делу".

"Я не хочу ставити в колону тих, хто дружньо підтримує факт отруєння діоксином, оскільки поки що жодних досліджень, які б дали можливість відповісти на запитання, пов'язані зі справою отруєння, не було проведено", - додав він.

Як відомо, 5 вересня минає 2 роки з часу отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Як відомо, саме в цей день відбулася вечеря на дачі в екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування