Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Києва зроблять суцільне метро

Субота, 9 вересня 2006, 16:44

Уряд працює над комплексною програмою розвитку Києва і Київської області.

Про це повідомив журналістам віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак, який у суботу разом із представниками уряду, столичної і обласної влади здійснив об'їзд об'єктів транспортної інфраструктури міста.

За його словами, підготовка програми, що матиме конкретні завдання на кожен рік, готуватиметься кілька місяців, після цього вона буде представлена президенту, голові Верховної Ради і затверджена урядом.

Рибак зазначив, що одним із найперспективніших для Києва завдань є побудова великого залізничного кільця, яке дасть можливість розв'язати проблему наземного транспорту і доповнити лінії метро.

Передбачається і спорудження кількох потужних авторозв’язок, що зможуть значно розвантажити транспортні магістралі столиці.

За словами Рибака, є домовленість уряду з міністерством транспорту та зв’язку і столичною та обласною держадміністраціями, що вони внесуть свої пропозиції щодо програми розвитку регіону протягом місяця.

"Ми в комплексі розглянемо всі питання, треба визначитися з фінансовими ресурсами, строками виконання, послідовністю", - цитує віце-прем'єра прес-служба Кабміну.

Разом з тим, мер Києва Леонід Черновецький вважає за необхідне переглянути політику зовнішніх запозичень міста на користь залучення коштів для реалізації комерційних проектів.

Він припустив, що Київ може повернутися на ринок зовнішніх запозичень вже в 2007 році. "Ми працюємо дуже швидко й ефективно, буде проект - буде позика, новий проект - нова позика", - цитує Черновецького "Інтерфакс-Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...