Януковичі й губернатори підозрюють один одного у зв’язках із лукавим

Неділя, 1 жовтня 2006, 21:40

Один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає нечесними спроби представити пропозицію уряду про звільнення деяких губернаторів як політичну розправу.

"Коли півтора роки тому близько 20 тисяч державних службовців викинули на вулицю без усяких пояснень тільки тому, що вони належали до іншого політичному табору, то це мало не звеличувалося як величезна перемога і кадрова революція", - сказав Кушнарьов у неділю в ефірі каналу НТН.

"Коли сьогодні буквально кілька людей, які належать "Нашій Україні", уряд намагається зняти з займаних посад, це намагаються представити як політичну розправу. Це неправильно, це нечесно і це від лукавого", - вважає він.

Водночас голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Ландик пояснює прагнення уряду звільнити губернаторів виключно намаганням змінити систему управління на регіональному рівні.

"Закінчилася будова системи управління в уряді – не тільки у вищих щаблях, а й в більш низових ланках. І сьогодні є намір переформатувати систему управління на регіональному рівні", - сказав він у неділю в ефірі 5 каналу.

"Інше – це, я впевнений, від лукавого. В тому числі й соціально-економічний розвиток за 8 місяців та інше", - зазначив Ландик.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 28 вересня запропонував президентові Віктору Ющенку додатково вивчити доцільність звільнення Харківського, Полтавського, Херсонського, Чернігівського і Тернопільського губернаторів.

Секретаріат президент розцінив таку пропозицію як непорозуміння. У п'ятницю прем'єр Віктор Янукович підтвердив намір Кабміну домагатися звільнення цих губернаторів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування