РОБОТУ НАД УГОДОЮ ПРО КОАЛІЦІЮ ЗАВЕРШЕНО. АЛЕ ЦЕ НЕ КІНЕЦЬ

Понеділок, 2 жовтня 2006, 18:15

Робоча група з питання опрацювання тексту угоди про створення коаліції національної єдності завершила свою роботу.

Про це після закінчення засідання заявив представник фракції "Нашої України" Анатолій Кінах.

"Робоча група завершила процес опрацювання угоди. Розбіжності залишилися", - зазначив він. 

За словами Кінаха, експерти погодили практично весь документ, а існуючі розбіжності, "які потребують погодження на рівні лідерів політичних сил", винесли в окремий протокол.

Представник "Нашої України" зазначив, що розбіжності стосуються, зокрема, "статусу міністрів, як політичних осіб, а також статусу державних секретарів".

За словами Кінаха, ні "Наша Україна", ні Компартія не погодилися відійти від своїх попередніх позицій, але "ми зробили паузу для того, щоб дати час лідерам політичних сил ухвалити політичне рішення".

Він нагадав, що "Наша Україна" і надалі наполягатиме на тому, щоб в угоді про створення коаліції були враховані всі основні пункти Універсалу національної єдності.

При цьому Кінах висловив сподівання, що переговорний процес завершиться поточного тижня. "В залежності від урахування принципів, задекларованих "Нашою Україною", буде прийматися рішення щодо ставлення "Нашої України" до коаліції", - зазначив він.

Водночас, за словами Кінаха, робоча група не розпущена і, ймовірно, може поновити свою роботу після рішення лідерів політичних сил.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування