Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича вважають удвічі впливовішим за Ющенка

Четвер, 5 жовтня 2006, 13:57

Більше половини українців, відповідаючи на питання щодо того, хто з політиків, що обіймали в різні часи посаду президента, найкраще справлявся з обов'язками глави держави, не змогли виділити нікого.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною службою українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 22 по 28 вересня 2006 року, повідомляє Ліга.

У той же час, відповідно до результатів, респонденти частіше за інших називали президента Віктора Ющенка (20,7% опитаних), рідше за все – Леоніда Кучму.

На питання, хто краще за всіх справлявся з обов'язками прем'єра, респонденти найчастіше називали Віктора Януковича (33,8%), 17,9% - Юлію Тимошенко, а 10,5% - Ющенка.

Юрія Єханурова згадали тільки 3%, Анатолія Кінаха - 2,2%, Павла Лазаренка - 1,9%, Валерія Пустовойтенка - 1,2%. Не змогли виділити жодного з прем'єрів 27,5% громадян.

За результатами соцопитування громадяни України вважають прем'єра Януковича найвпливовішим у країні на даний момент - про це сказали 44% опитаних. 19,2% респондентів вважають найвпливовішим президента Ющенка.

Крім того, більшість опитаних схвалили діяльність на своїй посаді міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Третина респондентів (33,3%) відзначила, що підтримує окремі його дії, 12,1% опитаних підкреслили, що цілком підтримують діяльність міністра, а 9,9% утруднилися відповісти на це питання.

У той же час, більшість громадян України вважають, що в державній політиці відсутня погодженість дій президента і прем'єр-міністра.

74,6% респондентів вважають, що Янукович і Ющенко проводять власну політику і тільки 13,3% переконані, що зазначені особи здійснюють єдину погоджену державну політику.

Разом з тим, 70% опитаних не згодні з думкою президента, висловленою місяць тому, про те, що в Україні наступив період політичної стабільності.

У південному і східному регіонах найчастіше домінує точка зору, що призначення Януковича прем'єром і його діяльність на цій посаді сприяли подоланню протиріч між різними регіонами України.

У той же час, опитані громадяни західного і центрального регіонів вважають, що таке рішення або збільшило протиріччя, або ніяк не вплинуло.

Було опитано 2005 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, у 118 населених пунктах. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...