Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашій Україні" радять молитися на Тимошенко

Понеділок, 9 жовтня 2006, 11:41

Член фракції БЮТ Микола Томенко заявляє, що на місці "Нашої України" він би молився, щоб лідер БЮТ Юлія Тимошенко їм допомагала.

"Я не знаю, наскільки це буде інтегрована співпраця, але те, що ми співпрацюємо у парламенті - це факт і ніхто цього не може заперечити", - сказав він в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

При цьому Томенко висловив думку, що союз "Тимошенко-Ющенко" "де-факто уже є": "Якщо ви проаналізуєте наші дії, нашу політичну риторику, наші голосування, "Наша Україна" і БЮТ багато співпрацюють у питаннях бюджету, у питаннях зовнішньої політики уряду Януковича. Президент потребує нашої допомоги".

Стосовно сьогоднішньої позиції "Нашої України" депутат сказав: "Ми їй по-людськи співчуваємо і намагаємось серцем і душею привернутись до них, але проблема в тому, що не можна бути в шлюбі з Партією регіонів і на сторону ходити за коханням у БЮТ".

"Потрібно визначитись. Таке роздвоєння є ненормальним. І зараз "Наша Україна" каже, що, в принципі, ми в опозиції, але ми в будь-який момент готові до переговорів з Партією регіонів, але в будь-якому випадку давайте створимо якусь конфедерацію, чи конгрес світової української опозиції зі штаб-квартирою, наприклад, в Монреалі", - зазначив Томенко.

"Тому я думаю, що треба постійно працювати в опозиції, треба постійно діяти, як ми діємо. Чесно кажучи, мені як парламентарю трохи неприємно, коли наші колеги з "Нашої України" говорять: "Треба заблокувати трибуну", а ми кажемо - "А ви будете її блокувати?" - у відповідь - "Ні, ви блокуйте, а ми морально вас підтримаємо", - додав він.

На думку депутата, зараз "президент повинен дистанціюватися від конкретних політичних сил і шукати собі місце як президенту країни".

"Але хочу наголосити, проблема не в президенті, а проблема, що "Наша Україна" остаточно, світоглядно, так, по серцю, ще не готова працювати в системній опозиції разом з нами”, - додав Томенко.

Водночас він порадив "соратникам по "помаранчевій" революції - коли в черговий раз програєте, треба гідно програвати, а не "пижитись", пробачте російською мовою, чи претендувати на якісь ініціативи, якщо ви на сьогодні знаходитесь на периферії політичного процесу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування