Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не вірить, що підкоп під нього робить Янукович

Четвер, 2 листопада 2006, 18:53

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що його відсторонення від посади не матиме наслідків.

"Я звик до спроб мене усунути з посади, їх було вже сім і всі вони були неефективні", - сказав він в ефірі 1+1.

Міністр повідомив, що надіслав у четвер телеграми всім підлеглим, що українське законодавство не передбачає процедури відсторонення міністра з посади.

"Можуть зняти, але не можуть відсторонити. Якщо мої опоненти хочуть дотримуватись законодавства, то мають винести питання про зняття міністра, і добитися його. Але доки такого акту немає, я працюватиму повноцінним міністром", - наголосив він.

На запитання, чи не бачить він у спробах його відставити впливу уряду, Луценко відповів: "Ні, я не вбачаю коріння в уряді".

"Навпаки, скільки ми працюємо, прем'єр не втручається в завдання МВС. В той же час я спокійно доповідаю прем’єру і президенту про проблеми й досягнення міліції", - додав він.

Водночас Луценко відзначив, що з політичної точки зору у четвер у Раді відбулося "дуже цікаве об'єднання нібито протилежних фракцій, які хочуть відсторонити міністра внутрішніх справ".

"З політичної точки зору - це помста тих, хто неспокійно спить в ночі, бо їх терзає совість і має проблеми із законом", - зазначив він.

Міністр також розповів, що попереджав керівників фракцій Партії регіонів та БЮТ про те, що у складі їх сил є люди, які проходять по справах про убивство.

"Я попереджав керівників цих фракцій про осіб, які мають проблеми із законом. Мені здається, що всі пам’ятають про людину, яка підозрюється в дуже серйозних злочинах із декількома убивствами у Криму, і я маю приналежність до Партії регіонів у Криму", - заявив Луценко.

"Так само я попереджав керівника фракції БЮТ, що один із її членів має іноземне громадянство та підозрюється в причетності до вбивства офіцера міліції. Сьогодні я отримав відповідь – ці фракції не хочуть, щоб Луценко далі незаангажовано діяв по закону. Натомість людям хочеться мати ручну міліцію. Але поки я міністр – я не буду ручним. Мене не вдасться ні приручити, ні залякати", - наголосив він.

Також Луценко вкотре заявив, що не займатиметься політичною кар’єрою, поки є міністром внутрішніх справ, а його відомство буде "передовим окопом боротьби за демократію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...